Fitline: Paras tutkimustulos

PM-International markkinoi terveellisiä ravintolisiä terveydestään huolta pitäville ihmisille. Fitline kehittää ja tutkii uusia innovatiivisia ravintolisiä jatkuvasti. Fitline ravintolisien kehitystyö perustuu uusimpaan olemassa olevaan tietoon ja tutkimukseen sekä tunnettuihin, tutkittuihin raaka-aineisiin. Tutkimustuloksia käytettävistä raaka-aineista, esimerkiksi eri B-vitamiinien vaikutuksista elimistöön tai missä muodossa magnesium imeytyy parhaiten elimistöön, löytyy julkisista lähteistä todella paljon. Oleellista ravintolisien kehitystyössä on löytää vitamiinien ja kivennäisaineiden sekä muiden ravintoaineiden kombinaatio, joka imeytyy nopeasti, vaikuttaa nopeasti ja poistuu elimistöstä kuormittamatta elimistöä, tukien kehon omaa puolustuskykyä esimerkiksi vapaita radikaaleja vastaan.

Kun Fitline tutkimusryhmä löytää oikeiden aineiden kombinaation ja on testannut tuotteen maun, imeytymisen, vaikutuksen ja elimistöstä poistumisen kliinisin testein ns. alfa-ryhmällä (kyllä, ihmisillä), tuote tuodaan markkinoille, mutta ainoastaan mikäli testauksen tulos on ollut positiivinen. Uudesta tuotteesta tehdään ravintolisäilmoitus maakohtaisesti. Suomessa ilmoitus tehdään Eviralle. Ilmoitus tehdään myös, kun valmisteen koostumus sille ominaisten aineiden osalta muuttuu. PM-International Finland Oy on velvollinen hoitamaa omavalvontaa. Näin varmistetaan, että ravintolisä on turvallinen käyttää eikä se johda kuluttajaa harhaan.

Mikäli ravintolisä on innovatiivinen, tuotteelle haetaan patenttisuoja. Patenttisuojan hakeminen on aikaa vievä ja kallis prosessi. Patenttisuojan saaminen vaatii ravintolisältä erityistä innovatiivisuutta. Patenttisuoja ei suojaa innovaatiota kuitenkaan kaikkialla, esimerkiksi Aasiassa. Ainesosien suhde ja kombinaatiot ovat liikesalaisuuksia ja ne luovutetaan ainoastaan viranomaisille ja ainoastaan viranomaisen pyynnöstä. Täällä menettelyllä yritys suojaa itsensä tuotteen kopioinnilta. 

300 000 000 myytyä Fitline-ravintolisää, käytännön kokeita huipputuloksilla, ilman sivuvaikutuksia on monen mielestä paras julkaistu Fitline-tutkimustulos.