FitLine-tuotteet vaarallista? Päinvastoin, ei ole turvallisempaa!

 safety.jpg

FitLine vaarallista? Aiheesta voi lukea useissa eri chateissa ja blogeissa, joissa kerrottaan milloin minkinlaista totuutta Fitline-tuotteista. Mutta mikä on FitLine-tuotteiden osalta totta ja kuinka turvallisia ne todellisuudessa ovat? Tässä FitLineFakta-blogissa käsittelemme aihetta kohta kohdalta. Onko FitLine vaarallista?

 

Epävarmuus ravinnon ja ravintolisien suhteen

Jatkuvat ravintoon liittyvät skandaalit aiheuttavat monissa epävarmuutta. Jopa luomutuotteiden puhtaus kyseenalaistetaan. Sama epävarmuus, jopa suurempi, koskee ravintolisiä ja kyseenalaistamisella on perusteensa! Nykyihmisen pitää tarkkaan miettiä sitä, miten ja mitä hän syö. Sama koskee myös ravintolisiä.

 Ovatko FitLine-tuotteet vaarallisia? Kohta1: FitLinen omat puhtaus- ja turvallisuusvaatimukset

PM-Internationalille Fitline-tuotteiden laatu, puhtaus ja turvallisuus yhdistettynä tehokkuuteen, ovat erittäin tärkeitä. Takaamme laadun, puhtauden ja turvallisuuden läpi koko tuotantoketjun. Tämä tapahtuu tiukimpia mahdollisia GMP-säädöksiä noudattamalla (korkein kansainvälinen tuotantostandardi) ja DIN ISO 9001-sertifikaatin myötä. Teemme laajoja laatutarkastuksia jokaiselle yksittäiselle aineosalle, sekä myös valmiille Fitline-tuotteelle. Laatutarkastukset pitävät sisällään muun muassa säilyvyystestit, mikrobiologiset testit, raskasmetallitestit, tuholaismyrkkytestit, rikkaruohojen torjunta-ainetestit sekä FitLine-tuotteiden valmistajan että PM Internationalin puolesta. Vaadimme aina näiden testien tekemistä. Myös laktobakteerien teho tarkastetaan ja dokumentoidaan huolella. Erityisesti tarkoin valittujen ja tarkastettujen luomuviljelijöiden tuotteet testataan säännöllisesti. Nämä testit ja analyysit eivät ole lisäravinnetuottajille asetettuja vaatimuksia, saati vallitseva käytäntö. Testauksella PM-International haluaa omaehtoisesti varmistaa, että Fitline-tuotteiden puhtaus on korkeinta mahdollista tasoa. Valmiita tuotteita ei päästetä markkinoille, ilman että laboratorioanalyysien tulokset vastaavat korkeimpia mahdollisia kriteereitä.

GMP-standardien mukainen tuotanto yhdessä kaikkien tiukkojen puhtaus- ja turvallisuusanalyysien kanssa, ovat erittäin riittäviä ja kattavat enemmän kuin mitkään alan käytännöt tai odotukset vaativat. Fitline haluaa noudattaa testituloksissaan myös ehdotonta läpinäkyyttä: Yhtiö on aloittanut riippumattomat laboratorioanalyysit, täysin ulkopuolisen kolmannen osapuolen toimesta. FitLine on asettanut täten lisäravinteiden testaukselle aivan uudet standardit ja toivoo, että muu lisäravinteiden valmistajat seuraisivat perässä.

Ovatko FitLine-tuotteet vaarallisia? Kohta 2: Riippumaton kolmas osapuoli laboratorioanalyysien takana: TÜV SÜD ELAB GmbH

TÜV SÜD ELAB GmbH tekee nopeat ja tarkat analyysit eri tuote-eristä. TÜV SÜD ELAB GmbH Laboratorium täyttää kaikki DIN EN ISO/IEC 17025:2005 mukaiset vaatimukset ja on DAkkSn akkreditoima (akkreditetointinumero: D-PL-14390-01-00). TÜV SÜD ELAB GmbH toimii ulkoisena ja täysin riippumattomana laboratoriona, joka säännöllisesti analysoi ja laatuvarmistaa FitLine-tuotteet eri laatupuntareiden mukaisesti. Fitline-tuotteita kontrolloidaan myös säännöllisesti TÜV SÜD ELABin puolesta, joka on täysin PM-Internationalista riippumaton tarkastuslaboratorio

Mitä TÜV SÜD ELAB GmbH analysoi?

Laboratorioanalyysit ovat jokaiselle tuotteelle erikseen räätälöityjä, koska tuotteiden sisällöt vaihtelevat. Esimerkiksi FitLine Basics testataan laboratorioissa seuraavasti: Tuotteen merkintöjen oikealaatuisuuden tarkastus, vitamiinien A, C ja E sekä seleenin analyysi, kaikkien ainesosien ja ravintokuitujen ravintoarvojen analyysi, mikrobiologinen analyysi (total bacterial count, Enterobacteriaceae E. koli, hiiva ja home, Staphylococcus, Salmonella ssp., Listeria monocytogenes).

Riippumattomuuden varmistamiseksi TÜV SÜD ELAB GmbH on asettanut vaatimuksen siitä, että se saa milloin tahansa tulla paikanpäälle keskusvarastoihin PM-Internationalin Saksan Speyeriin ja testata hyllyillä olevia tuotteita.

Kaikista tuotteista löytyy QR-koodi, jonka skannaamalla asiakas ohjataan suoraan TÜV SÜD ELAB GmbH kotisivuille. Sieltä voi lukea kädessään pitämän tuotteen sisältötiedot. Asiakas voi aina TÜV SÜD ELAB GmbH kotisivuilta päästä lukemaan myös kyseisen tuotteen analyysin. (http://www.tuev-sued.de/elab/pm)

Haluatko tietää lisää TÜV SÜD ELABista? Menemällä kotisivuille löydät todella tarkkaa tietoa organisaatioista. Tämän linkin takaa löydät kaiken aiheesta TÜV. (http://www.tuv-sud.com/about-tuev-sued/about-us)

Onko Fitline vaarallista? – Kohta 3: Huippu-urheilijoille taattu turvallisuus

Dopingista kiinni jääminen on jokaisen huippu-urheilijan painajainen ja se voi tuhota koko uran. Kaikki urheilijat ovat hyvin tietoisia tästä. Kuitenkin on osoittautunut, että edes todella tietoinen ja varovainen henkilö ei voi olla täysin varma siitä mitä saa mennessään Suomessa kauppaan ja ostaessaan ravintolisiä.

FitLine takaa dopingturvalliset tuotteet

Mainittujen puhtaus- ja turvallisuusanalyysien lisäksi FitLine-tuotteet testataan säännöllisesti. Testauksen kohteena on dopingrelevantit anaboliset steroidit/prohormoonit ja muut stimulantit. Kaikki FitLine-tuotteet löytyvät Kölnin listalta®. Listalla julkaistaan tuotteet, jotka testataan yhdessä maailman johtavimmista ravintolisien dopingaineita tutkivista dopinglaboratorioista. Tutustu lähemmin Kölnin listoihin ja dopingturvallisuuteen. Samasta tietokannasta löydät lisätietoja FitLinesta. (http://www.colognelist.com/en/cologne-list.html)

Palataan alkuperäiseen kysymykseen. Onko FitLinet vaarallisia? Ei, päinvastoin. FitLine-tuotteet ovat markkinoiden turvallisimmat ravintolisät. Fitline-tuotteet on valmistettu GMP-standardien mukaisesti, riippumattoman kolmannen osapuolen tarkastamat ja tuotteet löytyvät Kölnin listalta dopingturvallisten joukosta!